En guide til kultur i København både for barn og voksne

Vi har håndplukket en rekke uforglemmelige kulturopplevelser for både barn og voksne, som dere ikke bør gå glipp av under besøket i København. Dykk ned i vår store guide og les mer om det rike kulturlivet som København har å tilby.

Bor dere på Tivoli Hotel, har dere all kultur innen kort rekkevidde.

I vår guide til kulturopplevelser kan du lese om:

 • Byvandring i København
 • Museer i København
 • Teatre i København
 • Arkitektur i København
 • Kulturfestivaler i København
 • Kultur for barn i København

Byvandring i København

København byr på et mangfold av kulturopplevelser for alle som liker å gå på oppdagelsesferd til fots. I sentrum av byen finner du flotte historiske bygninger og koselige brosteinsgater som innbyr til en avslappende spasertur.

Mange av byens ikoniske severdigheter ligger veldig nær hverandre i sentrum, for eksempel den berømte statuen av Den Lille Havfrue, det historiske Rosenborg slott og livlige Nyhavn med sine fargerike hus og tallrike restauranter.

Det er også mulig å oppleve byen på sykkel, men å gå til fots gir en unik mulighet til å observere det lokale livet og nyte byens arkitektoniske detaljer i et roligere tempo. En byvandring i København er derfor en ideell måte å oppleve hovedstadens sjarm og kultur på.

Byvandringer med ulike temaer

Det finnes forskjellige leverandører av byvandringer i København. Avhengig av interesse er det mulig å velge turer som vektlegger byens arkitektur, kunst og design. Eller turer som tar dere gjennom Københavns historie, eller gir innblikk i byens gastronomiske univers.

En byvandring er ikke bare en opplevelse for voksne. Det blir også arrangert byvandringer for de minste. Hva med en sightseeingtur som er lagt opp som en skattejakt?


Museer i København

Museene i København er en gullgruve av historie og kunstnerisk skjønnhet. Derfor tilbyr de noe for enhver smak – og de er alle innenfor lett rekkevidde fra Tivoli Hotel:

 • Designmuseet i Bredgade stiller ut dansk og internasjonal industriell design, kunsthåndverk og dekorativ kunst.
 • Thorvaldsens Museum huser ikke bare Thorvaldsens egne skulpturer, men også for eksempel hans samling av malerier av andre kunstnere.
 • Nasjonalmuseet forteller historien om Danmark.
 • Glyptoteket inneholder en imponerende samling av antikk kunst og verk fra det 19. og 20. århundre.
 • Dansk Arkitektur Center kan man bli klokere på hvordan arkitektur og design danner grunnlaget for vår hverdag.

Teater i København

Byens teaterscene er like livlig som byen selv. Fra de historiske salene i Det Kongelige Teater, der klassisk ballett, opera og skuespill har vært oppført siden 1748, til de moderne og eksperimenterende scenene som Betty Nansen Teatret og Teater Republique, som utforsker moderne temaer og nye uttrykksformer.

På Det Ny Teater oppleves storslåtte musikaler av internasjonal klasse, mens de intime rammene på Husets Teater byr på dyptgående og ofte provoserende dramatikk. For nysgjerrige sjeler finnes Båtteatret som gir en unik opplevelse av teater på vannet. København hyller den levende scenekunsten i alle dens former, noe som gjør byen til et ekte mekka for teaterelskere.

Og hva med å avslutte kvelden med en herlig overnatting på Tivoli Hotel?

Kjøp billetter til kommende forestillinger for alle byens scener


Arkitektur i København

København kan skilte med en rekke imponerende arkitektoniske severdigheter som er et must for alle som besøker byen.

 • 8House (8TALLET): Bygningen er et markant eksempel på moderne arkitektur i Ørestad.
 • Tietgenkollegiet: Inspirert av tradisjonelle kinesiske Tulou-hus.
 • Den Sorte Diamant: En imponerende moderne tillegg til det historiske biblioteket, som huser bøker, utstillinger og en kafé.
 • Krøyers Plads: En koselig plass i Christianshavn, omgitt av bygninger som fortsetter områdets historiske arkitektur.
 • The Silo: En tidligere kornsilo omgjort til et dramatisk ståltårn i Nordhavn.
 • Det Kongelige Teater: Sentrum for dramatisk kunst, skreddersydd for toppklasse teaterproduksjoner med tre scener.
 • Superkilen: En offentlig rekreasjonsområde i Nørrebro som feirer mangfold.
 • CopenHill: En futuristisk skibakke på et avfallsforbrenningsanlegg.
 • Portland Towers: En av de mange arkitektoniske attraksjonene i Nordhavn.

Kulturfestivaler i København

Året rundt er København vertskap for en rekke festivaler som feirer alt fra musikk og film til kulinarisk kunst og kreative uttrykk. Våre toppfavoritter er:

 • Copenhagen Jazz Festival: Copenhagen Jazz Festival fyller byens gater, kafeer og konsertsaler med rytmiske jazztoner hver sommer, og tiltrekker seg musikkelskere fra nær og fjern.
 • Copenhagen Opera Festival: Copenhagen Opera Festival bringer opera til folket, med forestillinger på både tradisjonelle og uvanlige steder rundt om i byen.
 • Copenhagen Light Festival: I de mørke vinterdagene lyser Copenhagen Light Festival opp København, hvor kunstneriske lysinstallasjoner transformerer byen til et lysende kunstverk.
 • Copenhagen Summer Festival: Copenhagen Summer Festival presenterer klassisk musikk i verdensklasse og tilbyr intime konserter med både etablerte kunstnere og nye talenter.
 • Sakura Festivalen: Sakura Festivalen i København feirer japansk kultur og vårens ankomst med en spektakulær blomstring av kirsebærtrærne.

Kultur for barn i København

Det er rikelig med kulturelle opplevelser for de minste i København. Her kombineres lek med læring, noe som gjør København til et flott sted for familier å utforske sammen.

Nasjonalmuseet

På Nasjonalmuseet har det blitt gjort stor innsats for å gjøre historien tilgjengelig og spennende for barn gjennom interaktive utstillinger hvor barn kan kle seg ut, delta i historiske leker, og til og med prøve seg på gamle håndverk. Disse aktivitetene gir barn en praktisk erfaring med historie, noe som gjør læringen levende og minneverdig.

Tivoli

Tivoli, en av verdens eldste fornøyelsesparker, er et magisk sted for barn med sin perfekte blanding av tradisjonelle og moderne attraksjoner. Barn kan oppleve alt fra den gamle berg-og-dal-banen til de nyere, mer adrenalinpumpende attraksjonene.

Tivoli er også kjent for sine sesongbaserte festivaler, konserter og teaterforestillinger, som gir barn en smak av kultur og kunst.

Den Blå Planet

På Den Blå Planet, Nord-Europas største akvarium, kan barn lære om livet under havoverflaten gjennom interaktive utstillinger og nære møter med havets beboere.

Akvariets fokus på bevaring og miljøopplæring gjør det til et både underholdende og informativt sted for barn.

Eksperimentarium

Til slutt er det Eksperimentarium, et vitenskapssenter som klarer å gjøre vitenskap morsomt og tilgjengelig. Med interaktive utstillinger som dekker alt fra fysikk til biologi, gir Eksperimentarium barn muligheten til å eksperimentere, oppdage og lære gjennom lek.

Stedet er derfor en ekte skattekiste for barn med nysgjerrige sinn.

Les vår guide til andre morsomme aktiviteter og opplevelser for barn i København


Vurderer du et hotellopphold under ditt besøk i København?

Et opphold på Tivoli Hotel er et ideelt valg for besøkende i København, spesielt hvis dere er en familie med barn. Vårt hotell, inspirert av den magiske atmosfæren i Tivoli Hagen, tilbyr en unik kombinasjon av komfort og underholdning.

Barna vil bli behagelig overrasket over de fargerike og fantasifulle dekorasjonene, og de familievennlige fasilitetene, som et innendørs lekerom, sikrer underholdning for de minste.

I tillegg byr hotellet på tre forskjellige restauranter hvor dere kan skjemme bort dere selv med utsøkte måltider. For avslapning og velvære har vi en badstue og oppvarmet basseng.

Så hva venter dere på? Med sin sentrale beliggenhet er Tivoli Hotel et perfekt utgangspunkt for å utforske alt det København har å tilby.

Book deres opphold for deres neste eventyr i København.

Andre opplevelser i København


Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene