Morsomme aktiviteter og opplevelser for par i København

Kunst og kultur på museer

København er en skattekiste for kunst- og kulturelskere, og byen byr på et vell av museer som er perfekte for par som ønsker å fordype seg i både historiske og moderne kunstverk.

Her er noen av de mest anbefalte museene som dere kan besøke sammen.

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst (SMK) er Danmarks nasjonalgalleri og landets største kunstmuseum. Museet rommer en imponerende samling av dansk og internasjonal kunst gjennom 700 år.

Her kan dere gå på oppdagelsereise blant alt fra middelalderverk til moderne kunst. SMK er også kjent for sine skiftende spesialutstillinger, som ofte er banebrytende og tankevekkende.

Louisiana Museum of Modern Art

En kort togtur unna København finner dere Louisiana Museum for Moderne Kunst, som ligger i pittoreske omgivelser nær Øresund. Louisiana er berømt for sin samling av moderne og samtidskunst, samt sin unike arkitektur og vakre hage, som utgjør en perfekt ramme for en romantisk dag.

Museet presenterer et bredt spekter av kunstverk, inkludert verk av Picasso, Warhol og Hockney.

Designmuseum Danmark

For par med interesse for design og arkitektur er det et must å besøke Designmuseum Danmark.

Museet ligger i hjertet av København og byr på en omfattende samling av dansk design fra midten av det 20. århundre og frem til i dag. Her kan dere utforske designikoner innen møbler, mote, tekstil og grafisk design.

ARKEN Museum for Moderne Kunst

ARKEN Museum for Moderne Kunst, som ligger i Ishøj litt sør for København, er et annet utmerket valg for kunstinteresserte par. Museet er kjent for sin imponerende arkitektur og utstillinger av dansk og internasjonal samtidskunst.

ARKENs samlinger og utstillinger er dynamiske og ofte interaktive, noe som gjør besøket til en spennende og engasjerende opplevelse.

Les mer i vår guide til kultur i København

Gourmetmiddager i København

København er en lekeplass for feinschmeckere, og byen byr på en overflod av gourmetopplevelser som kan tilfredsstille selv de mest kresne ganer.

Michelin-restauranter

Byens Michelin-restauranter er verdenskjente for sine innovative kjøkken og utsøkte smakskombinasjoner, der hver rett ikke bare er en fryd for ganen, men også et kunstverk for øyet.

For par som ønsker å fordype seg i en verden av kulinarisk ekstravaganse, er en kveld på en av disse topprestaurantene en uforglemmelig opplevelse.

Du kan for eksempel besøke Geranium, som er kjent for sin sublime tolkning av nordisk mat, eller prøve Noma, som gjentatte ganger har blitt kåret til verdens beste restaurant og er berømt for sin avantgardistiske tilnærming til matlaging.

Hyggelige lokale restauranter og matmarkeder

Men gourmetopplevelser i København er ikke begrenset til de stjernespekkede etablissementene. Byen vrimler av up-and-coming kokker som tilfører friske ideer og spennende smakskombinasjoner på restauranter som Bouillon på Frederiksberg, Poulette på Nørrebro, Fabro i Indre By, Pluto i København K, Restaurant Radio på Vesterbro, og Barr på Christianshavn.

Disse mindre, men like lidenskapelige restaurantene tilbyr intime og koselige omgivelser, perfekt for en romantisk middag.

I tillegg til de tradisjonelle restaurantene kan par også utforske de mange gourmetmarkedene som Torvehallerne, der det bugner av lokale delikatesser og ferske råvarer.

Her kan dere nyte alt fra håndlaget sjokolade til gourmetoster og økologiske viner, perfekt til en ettermiddagssnack eller som en del av en romantisk piknik.

København er ikke bare et paradis for gourmetelskere, men også for de som setter pris på den hyggelige atmosfæren i byens mange kafeer og bakerier. Disse stedene er perfekte for par som ønsker å nyte en avslappende stund sammen, omgitt av duften av nybakt brød og nybrygget kaffe.

Byens kafeer varierer bredt i stil og atmosfære, fra de trendy og moderne til de mer tradisjonelle og hyggelige. Besøk for eksempel La Glace, et historisk konditori som har servert søtsaker siden 1870, og hvor dere kan nyte en klassisk dansk kake sammen med en kopp varm kaffe i nostalgiske omgivelser.

Eller dra til Bertels Kager, kjent for deilig ostekake og koselig atmosfære, noe som gjør det til et ideelt stopp for en søt pause under byturen.

For de som elsker nybakt brød og wienerbrød, er et besøk på et av byens mange bakerier et must. Lagkakehuset har flere filialer rundt omkring i byen og tilbyr et bredt utvalg av brød, kaker og andre bakverk, perfekt for spontane snacks eller en hyggelig frokost for to.

En annen favoritt er Meyers Bageri, der dere kan smake på det berømte danske rugbrødet eller prøve en av de mange innovative bakervarene.

Disse kafeene og bakeriene tilbyr ikke bare deilige delikatesser, men også en varm og innbydende atmosfære der dere kan sitte og snakke og observere bylivet.

Det er de små øyeblikkene, som å dele en kake eller skåle i en kopp kaffe, som gir koselige minner og bidrar til den samlede opplevelsen av et romantisk eventyr for to i København.

Hvorfor ikke avslutte en dag med gode opplevelser med et romantisk opphold på Tivoli Hotel? Hotellet tilbyr en kombinasjon av luksus og hygge, noe som gjør det til det perfekte valget for dere som ønsker å tilbringe kvalitetstid sammen.

Nyt en utsøkt middag i en av hotellets restauranter, der den fristende maten og den hyggelige atmosfæren bidrar til romantikken. Etter middagen kan dere nyte hotellets vakre omgivelser og kanskje en drink i baren?

Å overnatte på Tivoli Hotel er mer enn bare en overnatting; det er en mulighet til å nyte romantiske stunder og skape varige minner sammen.

Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene