Morsomme aktiviteter og opplevelser for par i København

København ønsker dere velkommen til en verden av eventyr og fornøyelser for par.

Byen vrimler av morsomme og unike aktiviteter som egner seg perfekt for alt fra romantiske dater til spesielle årsdagsfeiringer.

Ta en titt på guiden vår og oppdag de morsomme aktivitetene for par som København har å tilby.

Og bor dere på Tivoli Hotel, har dere enkel tilgang til alle opplevelsene.

I den store guiden vår kan du lese om: 

  • Innendørsaktiviteter
  • Rimelige opplevelser for 2
  • Bra steder for romantiske spaserturer
  • Romantiske spisesteder
  • Naturopplevelser
  • Aktive eventyr for par

Innendørsaktiviteter

Også når været i København ikke innbyr til utendørseventyr, finnes det mange innendørsaktiviteter for dere som par.

Nedenfor ser du noen av våre favoritter.

Kunst og kultur på museer

København er en skattekiste for kunst- og kulturelskere, og byen byr på et vell av museer som er perfekte for par som ønsker å fordype seg i både historiske og moderne kunstverk.

Her er noen av de mest anbefalte museene som dere kan besøke sammen.

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst (SMK) er Danmarks nasjonalgalleri og landets største kunstmuseum. Museet rommer en imponerende samling av dansk og internasjonal kunst gjennom 700 år.

Her kan dere gå på oppdagelsereise blant alt fra middelalderverk til moderne kunst. SMK er også kjent for sine skiftende spesialutstillinger, som ofte er banebrytende og tankevekkende.

Louisiana Museum of Modern Art

En kort togtur unna København finner dere Louisiana Museum for Moderne Kunst, som ligger i pittoreske omgivelser nær Øresund. Louisiana er berømt for sin samling av moderne og samtidskunst, samt sin unike arkitektur og vakre hage, som utgjør en perfekt ramme for en romantisk dag.

Museet presenterer et bredt spekter av kunstverk, inkludert verk av Picasso, Warhol og Hockney.

Designmuseum Danmark

For par med interesse for design og arkitektur er det et must å besøke Designmuseum Danmark.

Museet ligger i hjertet av København og byr på en omfattende samling av dansk design fra midten av det 20. århundre og frem til i dag. Her kan dere utforske designikoner innen møbler, mote, tekstil og grafisk design.

ARKEN Museum for Moderne Kunst

ARKEN Museum for Moderne Kunst, som ligger i Ishøj litt sør for København, er et annet utmerket valg for kunstinteresserte par. Museet er kjent for sin imponerende arkitektur og utstillinger av dansk og internasjonal samtidskunst.

ARKENs samlinger og utstillinger er dynamiske og ofte interaktive, noe som gjør besøket til en spennende og engasjerende opplevelse.

Les mer i vår guide til kultur i København

Velvære og avslapning

For par som trenger en pause fra byens travle liv, har København ulike velværealternativer å velge mellom.

Det kan være smart å sjekke om det er nødvendig å bestille tid på forhånd.

Copenhot

Lille Sibirien af CopenHot på Refshaleøya i København er en unik opplevelse med villmarksbad, kaldtvannskar og vedfyrte badstuer som tilbyr en kombinasjon av avslapping og rå natur i byens hjerte.

Samadhi Spa

Samadhi Spa er et fredelig tilfluktssted der dere kan unne dere en rekke velværebehandlinger. Alt fra ansiktsbehandlinger til kroppsmassasje, alt beregnet for å gi dere en følelse av total avslapping og harmoni.

Dette spaet fokuserer på helhetlig velvære, noe som gir en dyp og fornyende opplevelse.

AIRE Ancient Baths Copenhagen

Ønsker dere en unik spa-opplevelse, bør dere avlegge AIRE Ancient Baths Copenhagen et besøk. Spaet er inspirert av tradisjonelle romerske bad og tilbyr en rekke vannbaserte behandlinger og opplevelser.

Nyt ulike bad med varierende temperaturer, aromatiske dampbad og saltvannsbassenger, alt i en atmosfære som oser av historie og luksus. 

Escape room

København har flere leverandører av Escape Rooms, en ideell romantisk opplevelse for dere som ønsker å dykke ned i en verden av eventyr og gåteløsning.

Det er en morsom og annerledes måte å tilbringe tid sammen på, der dere kan utforske og løse utfordringer side om side, og på den måten skape unike og minneverdige øyeblikk.


Rimelige opplevelser for 2

For dere som ønsker romantiske opplevelser i København uten å blakke dere, finnes det en rekke rimelige og kostnadsfrie opplevelser.

Gratis museumsbesøk

Flere av Københavns museer har gratis adgang på utvalgte dager. Det er en flott måte for par å utforske kunst og kultur på uten at det koster en formue. Sjekk for eksempel Nationalmuseet eller Glyptoteket, som begge har imponerende samlinger.

Spaserturer i byen

København er en herlig by å utforske til fots. Ta en romantisk spasertur langs de pittoreske kanalene, gjennom de historiske gatene i Indre By eller besøk sjarmerende områder som Christianshavn.

Disse spaserturene er ikke bare gratis, men gir dessuten en autentisk opplevelse av byens atmosfære.

Les avsnittet om romantiske spaserturer lenger ned på siden og få flere ideer.

Piknik i en av Københavns parker

En piknik i en av Københavns mange vakre parker er både romantisk og økonomisk. Kongens Have, Fælledparken eller Amager Strandpark er perfekte steder å slå seg ned med en kurv og hygge seg i hverandres selskap.

Utstillinger på biblioteker

Københavns biblioteker, for eksempel Det Kongelige Bibliotek (også kjent som Den Sorte Diamant), er ikke bare steder for bøker, men også arkitektoniske perler som ofte har gratis utstillinger eller kulturarrangementer.

Strandbesøk

Hvis været tillater det, kan dere ta en tur til en av Københavns strender, som er en fin og kostnadsfri måte å tilbringe dagen på. Amager Strandpark og Svanemøllestranden er populære steder for å nyte sol og hav.

Disse budsjettvennlige opplevelsene i København gjør det mulig for par å kose seg i byen uten å måtte bekymre seg for store utgifter.

Det er en perfekt måte å oppleve byens sjarm og romantikk på, samtidig som det bidrar til å gi maksimalt utbytte av besøket.


Romantiske spaserturer

Opplev byen hånd i hånd.

Tivoli

Den berømte fornøyelsesparken i hjertet av København byr på vakre hager og hyggelige stier som egner seg perfekt for en avslappende spasertur.

Her kan dere nyte de fargerike blomstene, små innsjøene og sjarmerende bodene. Om kvelden er Tivoli opplyst av flere tusen lamper, noe som skaper en varm og innbydende atmosfære som innbyr til romantikk.

Det er et ideelt sted for å skape gode minner sammen, hygge seg i hverandres selskap og bare slappe av i vakre omgivelser.

Nyhavn

Nyhavn er et ikonisk stopp på enhver romantisk spasertur i København. Med de fargerike fasadene og historiske treskipene som speiler seg i vannet, danner Nyhavn en idyllisk og fotovennlig bakgrunn.

En spasertur langs kaien, eventuelt avsluttet med en hyggelig middag eller en drink på en av de mange restaurantene og kafeene, er en flott måte å hygge seg sammen på.

Kastellet

Kastellet, med sine velholdte grøntområder og historiske bygninger, tilbyr en fredelig og romantisk atmosfære.

Dere kan gå langs de gamle forsvarsverkene og nyte utsikten over Øresund, eller slappe av i grøntområdene og kanskje til og med få øye på noen av de ville kaninene som holder til i området.

Christianshavns kanaler

En annen sjarmerende rute for romantiske spaserturer er langs Christianshavns kanaler. I dette området, med sine smale vannveier og vakre gamle hus, hersker det en helt spesiell stemning.

En spasertur her kan kombineres med et besøk på de hyggelige kafeene eller en tur innom Christiania for en unik opplevelse.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er et yndet sted for par som ønsker en romantisk spasertur i grønne omgivelser. Her finner dere vakre landskap, idylliske stier og små innsjøer.

Dessuten kan dere besøke Frederiksberg slott og nyte den storslåtte utsikten over hagen.

Amalienborg og Det Kongelige Biblioteks Have

Ønsker dere en spasertur i kongelige omgivelser, kan dere legge turen forbi Amalienborg slott, der dere kan oppleve vaktskiftet, og deretter fortsette til Det Kongelige Biblioteks Have.

Denne skjulte perlen er et fredelig sted som egner seg perfekt for en stille stund sammen.


Matopplevelser

København er et sant matmekka.

Gourmetmiddager i København

København er en lekeplass for feinschmeckere, og byen byr på en overflod av gourmetopplevelser som kan tilfredsstille selv de mest kresne ganer.

Michelin-restauranter

Byens Michelin-restauranter er verdenskjente for sine innovative kjøkken og utsøkte smakskombinasjoner, der hver rett ikke bare er en fryd for ganen, men også et kunstverk for øyet.

For par som ønsker å fordype seg i en verden av kulinarisk ekstravaganse, er en kveld på en av disse topprestaurantene en uforglemmelig opplevelse.

Du kan for eksempel besøke Geranium, som er kjent for sin sublime tolkning av nordisk mat, eller prøve Noma, som gjentatte ganger har blitt kåret til verdens beste restaurant og er berømt for sin avantgardistiske tilnærming til matlaging.

Hyggelige lokale restauranter og matmarkeder

Men gourmetopplevelser i København er ikke begrenset til de stjernespekkede etablissementene. Byen vrimler av up-and-coming kokker som tilfører friske ideer og spennende smakskombinasjoner på restauranter som Bouillon på Frederiksberg, Poulette på Nørrebro, Fabro i Indre By, Pluto i København K, Restaurant Radio på Vesterbro, og Barr på Christianshavn.

Disse mindre, men like lidenskapelige restaurantene tilbyr intime og koselige omgivelser, perfekt for en romantisk middag.

I tillegg til de tradisjonelle restaurantene kan par også utforske de mange gourmetmarkedene som Torvehallerne, der det bugner av lokale delikatesser og ferske råvarer.

Her kan dere nyte alt fra håndlaget sjokolade til gourmetoster og økologiske viner, perfekt til en ettermiddagssnack eller som en del av en romantisk piknik.

Hyggelige konditorier og bakerier

København er ikke bare et paradis for gourmetelskere, men også for de som setter pris på den hyggelige atmosfæren i byens mange kafeer og bakerier. Disse stedene er perfekte for par som ønsker å nyte en avslappende stund sammen, omgitt av duften av nybakt brød og nybrygget kaffe.

Byens kafeer varierer bredt i stil og atmosfære, fra de trendy og moderne til de mer tradisjonelle og hyggelige. Besøk for eksempel La Glace, et historisk konditori som har servert søtsaker siden 1870, og hvor dere kan nyte en klassisk dansk kake sammen med en kopp varm kaffe i nostalgiske omgivelser.

Eller dra til Bertels Kager, kjent for deilig ostekake og koselig atmosfære, noe som gjør det til et ideelt stopp for en søt pause under byturen.

For de som elsker nybakt brød og wienerbrød, er et besøk på et av byens mange bakerier et must. Lagkakehuset har flere filialer rundt omkring i byen og tilbyr et bredt utvalg av brød, kaker og andre bakverk, perfekt for spontane snacks eller en hyggelig frokost for to.

En annen favoritt er Meyers Bageri, der dere kan smake på det berømte danske rugbrødet eller prøve en av de mange innovative bakervarene.

Disse kafeene og bakeriene tilbyr ikke bare deilige delikatesser, men også en varm og innbydende atmosfære der dere kan sitte og snakke og observere bylivet.

Det er de små øyeblikkene, som å dele en kake eller skåle i en kopp kaffe, som gir koselige minner og bidrar til den samlede opplevelsen av et romantisk eventyr for to i København.


Naturopplevelser

København er ikke bare en by med storslått arkitektur og pulserende byliv. Her finner man også flotte naturopplevelser som egner seg ypperlig for dere som ønsker å tilbringe tid sammen i det grønne.

Botanisk Have

Botanisk Have er en fredelig oase midt i København. Her kan par gå hånd i hånd gjennom vakre blomsterbed og eksotiske drivhus. Hagen huser en imponerende samling av planter fra hele verden, noe som gjør den til et ideelt sted for en romantisk og lærerik spasertur.

Båtturer i Københavns kanaler

En båttur gjennom Københavns kanaler gir en unik utsikt over byen fra vannet. Det er en romantisk aktivitet der dere kan se mange av byens severdigheter mens dere nyter roen på vannet.

Flere selskaper tilbyr også kanalrundtur med en guide som forteller om byens historie og arkitektur.

Amager Strandpark

For par som elsker strandlivet, er Amager Strandpark det perfekte stedet å besøke. Her kan dere gå lange turer på stranden, bade eller bare slappe av og nyte solnedgangen. Om sommeren er strandparken et livlig sted med mange aktiviteter og muligheter for vannsport.

Dyrehaven

En kort togtur fra København finner dere Dyrehaven, et stort naturområde som egner seg ypperlig for spaserturer, piknik og observasjon av dyr. Parken har hundrevis av frittgående hjort, og her ligger også det flotte Eremitageslottet. En tur til Dyrehagen er en enestående måte å oppleve naturen på, i kort avstand fra byen.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er en annen flott park som tilbyr en romantisk ramme for en spasertur. Hagen er kjent for sine pittoreske vannveier, små broer og det klassiske Frederiksberg slott. Det er et populært sted for par som ønsker en rolig stund vekk fra byens travle liv.


Aktive eventyr for par

For par som søker litt mer action og eventyr på turen til København, finnes det mange muligheter for å få opp pulsen og oppleve byen fra en mer aktiv vinkel.

Sykkelturer rundt i byen

København er en av verdens mest sykkelvennlige byer, og en sykkeltur er en glimrende måte å oppleve byen på.

Lei en sykkel og dra på oppdagelsesferd i byens mange ulike strøk, fra de historiske gatene i Indre By til trendy områder som Vesterbro og Nørrebro. Guidede sykkelturer er også en mulighet, noe som kan gi dere et nytt perspektiv på byens historie og kultur.

Klatring

For eventyrlystne par er klatring en spennende og utfordrende aktivitet. København har flere innendørs klatresentre med vegger som passer både for nybegynnere og mer erfarne. Det er en morsom måte å tilbringe tid sammen på, samtidig som dere styrker både kropp og samarbeidsevne.

Kajakkpadling i havnen

En annen unik måte å oppleve København på er fra en kajakk i byens havneområde. Det gir en helt spesiell følelse å padle mellom byens kanaler og nyte utsikten til byens severdigheter fra vannet. Her tilbys både guidede turer og kajakkutleie for de mer erfarne.

Løpeturer i byen

For løpeglade par er København også et glimrende sted å ta joggeskoene fatt. Her er det mange flotte løperuter å velge mellom, for eksempel langs havnefronten, i Fælledparken eller rundt Søerne. Det er en sunn og energifylt måte å starte dagen på og samtidig oppleve byen fra en annen vinkel.

Disse aktive eventyrene i København egner seg perfekt for par som ønsker å kombinere romantikk med fysisk aktivitet og nye opplevelser. De gjør det mulig å skape unike minner sammen og se byen fra en helt ny side.


Hvorfor ikke avslutte dagen med et opphold på Tivoli Hotel?

Hvorfor ikke avslutte en dag med gode opplevelser med et romantisk opphold på Tivoli Hotel? Hotellet tilbyr en kombinasjon av luksus og hygge, noe som gjør det til det perfekte valget for dere som ønsker å tilbringe kvalitetstid sammen.

Nyt en utsøkt middag i en av hotellets restauranter, der den fristende maten og den hyggelige atmosfæren bidrar til romantikken. Etter middagen kan dere nyte hotellets vakre omgivelser og kanskje en drink i baren?

Å overnatte på Tivoli Hotel er mer enn bare en overnatting; det er en mulighet til å nyte romantiske stunder og skape varige minner sammen.

Flere opplevelser i København


Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene